Katalysatoren inkopen

Katalysatoren kennen ze bij Steenbergen metaal van binnen en van buiten. Het maakt niet uit of het katalysatoren van personenauto’s, vrachtwagens, industriële of roetfilters zijn. Bij Steenbergen Metaal ben je verzekerd van een recycling-specialist die weet hoe je het maximale uit een oude katalysator moet halen en ervan profiteren.

De vertegenwoordiger kan ter plekke laten weten wat een oude katalysator waard is. Het is wel afhankelijk van een aantal factoren. Zo kan je denken aan de soort en de hoeveelheid edelmetalen die er in de katalysator verwerkt zijn. Bij ons kunt u vertrouwen op een actuele en eerlijke prijs voor de oude katalysator(en) door onze werkwijze. 

De onderdelen worden meteen afgerekend. Dit kan contant of per overboeking.

De volgende punten staan voor Steenbergen metaal:

oud ijzer en schroot inkoop verkoop Steenbergen Brummen

Heb je een katalysator en wilt dit inleveren?
Neem dan nu even contact op.

Het maximale halen uit uw oude katalysatoren

Uit elke katalysator wordt het maximale gehaald bij Steenbergen metaal. Dit komt omdat wij de katalysatoren van binnen en van buiten kennen. Daar kan dus van geprofiteerd worden. Door middel van de mobiele app kan er meteen gezien worden, door de vertegenwoordiger van ons, wat de katalysator waard is. 

Er zijn een aantal punten waar dan rekening mee gehouden moet worden zoals het soort katalysator en de hoeveelheid edelmetalen die er in de katalysator verwerkt zijn. 

Bij ons kan erop vertrouwd worden dat we de meest actuele en eerlijke prijs hebben voor de katalysator. Het afrekenen van de onderdelen gebeurt contant of per overboeking.

Los Monoliet?

Steenbergen Metaalrecycling koopt dit per kilo losse monoliet in. Dus dit is geen enkel probleem.

Veel gestelde vragen katalysator recycling van Steenbergen Metaal Recycling

Wij zorgen ervoor dat de oude katalysator duurzaam gerecycled wordt, de prijsvorming is transparant, we hebben een prima service en betalen snel uit. In een katalysator zit veel edelmetalen verwerkt, dit verklaard de vaak hoge waarde.
Oude katalysatoren worden ingekocht tegen de waarde van de huidige prijs van de aanwezige edelmetalen. Elke katalysator heeft een uniek serie/type nummer. Deze staat meestal op de katalysator zelf. Soms is het mogelijk dat deze op een beschermkamp of spruitstuk staat. Aan de hand van dit nummer kunnen wij in onze catalogus de katalysator opzoeken. Hierbij staat ook de huidige dagwaarde van de katalysator. Is het serienummer niet te vinden door roest of ouderdom van de katalysator? Dan volstaat meestal ook een duidelijk foto van het onderdeel. Na inlevering ontvangt u de vergoeding contant of via directe overboeking!

In het monoliet van een katalysator zitten edelmetalen verwerkt.
Dit kan gaan om platina, palladium of rhodium. Het monoliet binnen deze katalysators is met deze edelmetalen geïmpregneerd.
Door middel van een ingewikkeld proces, worden deze tijdens de recycling weer teruggewonnen.

De oude katalysators worden duurzaam gerecycled. Het gebeurd helaas nog steeds vaak dat mensen onwetend zijn. Hierdoor komt een katalysator bijvoorbeeld tussen het oude ijzer terecht. Uiteindelijk komt deze dan in een shredder terecht, en gaan er kostbare edelmetalen verloren. Wat natuurlijk erg zonde is, aangezien de meeste metalen steeds schaarser en ook zeker duurder worden. Op deze manier dragen we allemaal bij!

Jazeker! Wij halen katalysators op tot ver buiten de regio op afspraak.
U kunt ten alle tijden hiervoor met ons contact op nemen, of voor een prijsopgave. Dit kan zowel telefonisch als via de mail.

In principe kunt u elk moment van de dag langskomen met uw oude katalysator.
Wanneer u er meer dan 3 tegelijk wilt komen inleveren, is het nodig om een afspraak te maken. Zodat wij alle tijd hebben om te zorgen dat u de beste prijs ontvangt voor uw oude katalysator! Deze afspraak kunt u gewoon telefonisch of per mail maken.

Steenbergen Metaal heeft zich gespecialiseerd in de inkoop en verwerking van bijna alle soorten non-ferro metalen. Zo kan je denken aan koper, lood, zink, aluminium, rvs en vele meer. Ook beschikken we over expertise op het oud ijzer gebied. De laatste jaren hebben we ons verder verdiept in gebruikte katalysatoren. Alles gebeurt strikt volgens de Europese regelgeving.
De voordelen zijn een snelle betaling, transparante werkwijze, duurzaam opereren en een uitstekende service verlenen.
De oude metalen worden duurzaam gerecycled, hebben een transparante prijsvorming, de service is prima! En de betaling gebeurt snel.
Bij Steenbergen Metaal is er ook de oud metaal containerservice. Er wordt dan een oud metaal container geplaatst op een terrein waar het oud ijzer ingezameld kan worden. Deze container wordt dan weer gehaald wanneer het vol is. Het assortiment van oud metaal containers is uitgebreid van één tot veertig kubieke meter maar ook vloeistofdichte oud metaal boxen.
Wanneer er een schrootcontainer geplaatst wordt is dit vaak gratis en vindt binnen vierentwintig uur plaats. Wanneer een container vol is volstaat een belletje of mailtje en wordt het binnen vierentwintig uur vervangen. Een schrootcontainer kan door geheel Nederland en net over de grens met Duitsland geleverd worden. Het is een mooie oplossing voor een milieuverantwoord afvoeren van industriële reststromen. Voor sloopprojecten is er een aanspreekpunt zodat een containerwissel snel gedaan is.