Steenbergen Metaalrecycling

Steenbergen metaalrecycling opende haar deuren op 15 Juli 2015 aan de Rhienderstein 14 te Brummen. In feite bestond ons bedrijf al veel langer, maar werden de klanten enkel op haar eigen locatie bediend. Dit gebeurde door 3 generaties Steenbergen’s.

In 2015 werd de keuze gemaakt om een terrein open te stellen voor zowel zakelijke klanten als particulieren voor het brengen van oud ijzer en metalen, een sprong in het diepe. In eerste instantie gebeurde dit met een terrein van 950m2, een hal voor opslag van metalen en een 15 tons weegbrug.

Inleveren van vrijwel elk metaalsoort en ouder ijzer

Vandaag de dag in 2022 hebben wij dit al een heel stuk uitgebreid. Zo hebben we de beschikking tot ruim 2200 m2 buiten terrein, en 500m2+ aan binnen opslag. Evenals een 50 tons weegbrug. U kunt bij ons inmiddels terecht voor het inleveren van vrijwel elke metaalsoort en ouder ijzer, en ook voor oude accu’s en katalysators zijn wij in de regio een vertrouwd adres. Ook plaatsen wij tot ver buiten de regio containers variërend van 1m3 tot 42m3.

Steenbergen Metaal Recycling Brummen
oud ijzer en schroot inkoop verkoop Steenbergen Brummen

Wat wij als bedrijf ook erg belangrijk vinden is om als bedrijf met de tijd mee te gaan.
Op elke manier. Hier zit ook een stuk bewustwording qua milieu in.

Bewustwording binnen het metaalrecycling proces

Wij proberen zoveel mogelijk afvalstromen (metaal) te scheiden. Dit hoeft niet altijd economisch gezien winstgevend te zijn. De gedachte hierachter is dat we door het toch te scheiden alvast een stap kunnen zitten in het recycling proces. In het verlengde hiervan nemen wij juist geen autowrakken aan. Wij vinden het risico op vervuiling door vloeistoffen op ons terrein hierbij te groot, en zijn van mening dat je hiervoor beter bij een autodemontagebedrijf kunt zijn.

Milieuvriendelijke metaalrecycling machines

Elke machine die we vernieuwen moet milieuvriendelijker zijn dan die hiervoor. Recent is de Fuchs kraan ingeruild voor een nieuwe atlas. Voorzien van een 6-cilinder Tier 4 Final motor met Ad Blue. Deze schonere en stillere motor is goed voor een hoge productiecapaciteit en een laag brandstofverbruik

Wat doen wij verder nog voor een beter milieu?

Sinds 2021 maken wij enkel nog gebruik van groene stroom. Wij vinden dat niemand zijn ogen kan en mag sluiten voor de verandering het klimaat. 

Metaal recycling inkoop van oud ijzer en schroot

Waar wij dan ook een certificaat van hebben ontvangen.
Wij vinden dat niemand zijn ogen kan en mag sluiten voor de verandering het klimaat. Wij willen hier graag ons steentje aan bijdragen. We zijn druk bezig om ons als bedrijf zijnde hierin steeds verder te ontwikkelen. Om te zien hoe, houd onze nieuwspagina in de gaten!