Acceptatiebeleid Steenbergen Metaalrecycling Brummen

Acceptatiebeleid per 28-7-2022.

1.  Leveringen ferro / non-ferro schroot dienen vrij te zijn van andere materialen zoals bijvoorbeeld zand, plastic, vloeistoffen rubber, isolatiemateriaal, bitumen etc. 
Voor bovengenoemde verontreinigingen(max 5%) hanteren wij een vuilaftrek ten opzichte van het ferro/non ferro schroot welke het minimaal het dubbele aantal kilogrammen aan gewicht bedraagt. Dit ter compensatie voor het door ons afvoeren van het ‘afval’.
Vrachten met te veel verontreiniging worden door ons niet geaccepteerd. Hierin is het woord van de inkoper altijd leidend.

2.  De onderstaande (gevaarlijke stoffen) kan men niet kwijt bij Steenbergen Metaalrecycling:

3.  Accu’s kunnen worden aangeleverd in de daarvoor bestemde accu bakken. Deze zijn eventueel bij ons in bruikleen te verkrijgen.

4. Koper ok? Toon je id!

Per 1 januari 2013 geld er een legitimatieplicht wanneer u bij de schroothandel een koper product inlevert. Uw naam, adres, documentnummer en type identiteitsbewijs worden geregistreerd. Dit om de diefstal van koper tegen te gaan. De plicht geld voor het inleveren van alle soorten koper legeringen. Inclusief koperkabels.

koper-ok-toon-id

5.  Hieronder ziet u een schema met eventueel complexe materialen, van welke het soms niet duidelijk is of ze ingeleverd mogen worden.
Bij sommige materialen leest u over de weelabex norm. Onder het schema vind u daar meer over. Staat uw materiaal er niet tussen en twijfelt u toch, bel dan gerust naar 0575-473798.

6. Wat is Weeelabex ?

Per 1 juli 2015 is het verplicht afgedankte elektrische apparaten volgens de weeelabex norm te verwerken.
Voor onze leveranciers houd dit in dat ALLE elektrische apparaten & ICT afval apart aangeleverd dienen te worden op een verantwoordelijke wijze met zo min mogelijke beschadiging. Vervolgens zorgen wij voor een gescheiden afvoer naar gecertificeerde bedrijven welke deze producten verder verwerken.

7. Gesloten materialen dienen ten allen tijde een duidelijke opening te bevatten ter controle. Dit om eventuele verontreinigingen tegen te gaan. Mocht er na levering of tijdens de ontvangst van de levering niet aan de acceptatievoorwaarden worden voldaan, kan de leverancier aansprakelijk worden gesteld voor de daar uit voortkomende kosten.

8. Steenbergen metaalrecycling behoud het recht om elk materiaal of product eenzijdig te weigeren.